7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Brukselka duszona w sosie pomidorowym

Podawać np. z ryżem ugotowanym na sypko.

Średnia ocena: [3.3333333333333335 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

150 g brukselki
50 g cebuli
łyżeczka oleju/ oliwy do smażenia
łyżka mleka zwykłego lub roślinnego
łyżka koncentratu pomidorowego

Przygotowanie:

Cebulę pokroić i zeszklić na patelni, dodać brukselkę, podlać niewielką ilością wody z mlekiem i dusić ok. 10 min.

Wywar z brukselki rozmieszać z koncentratem pomidorowym. Brukselkę polać sosem pomidorowym.

Wskazówki i uwagi:

Do tej ilości potrzeba 50 g ryżu (waga przed ugotowaniem).
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 10/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Mnie też nie zachwycił, rajstop nie targa.
kasumi90 2013-12-06 14:29:00.511

Niestety nie zachwycił mnie ten przepis - ot, taki "zapychacz"
pokonewka 2009-12-18 17:10:33.018

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Brukselka z porem duszona (wegańska)
Brukselka duszona w marchewce (wegańska)
Kasza jęczmienna duszona w sosie pomidorowo-selerowym (wegańska)
Pyszna brukselka z pieczarkami w kremowym sosie z nerkowcow (wegańska)
Duszony kalafior, brukselka, żółta fasolka szparagowa z prażonym sezamem (wegańska)
Brukselka z porem i suszonymi pomidorami w sosie z mleka kokosowego (wegańska)
Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)
Por w sosie pomidorowym (wegańska)
Sos pomidorowo-słonecznikowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas