7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

miska liści pokrzywy
łyżka mąki
łyżka masła
sól
cukier
1 jajko
trochę śmietany

Przygotowanie:

Liście pokrzywy umyć, zalać wrzątkiem, odcedzić, bardzo drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, masło, sól, cukier i jajko. Wymieszać, poddusić, dolać śmietanę w takiej ilości, by masa nie była za rzadka.

Smarować naleśniki, zwinąć je i obsmażyć na oleju.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - wydanie specjalne "Jedzmy zdrowo"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bardzo dobre, ja zamiast śmietany, której nie miałam, dodałam trochę jogurtu naturalnego i sosu czosnkowego. Wyszło pyszne.
~Lijalo 2010-04-12 19:38:26.956

Zrobiłam, było nawet niezłe, chociaż nie równa się szpinakowi w tym wydaniu ;>
efedrina 2009-04-16 16:35:55.338

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kurki jako farsz do naleśników (wegańska)
Farsz do naleśników z soczewicy (wegańska)
Pieczone naleśniki z warzywami (farsz) (lakto-wege)
Naleśnik z farszem pieczarkowo-serowym (bez ograniczeń)
Naleśniki z farszem szpinakowo-pieczarkowym (bez ograniczeń)
Farsz cukiniowo-pieczarkowy (np. do naleśników) (wegańska)
Farsz do naleśników z czerwonej kapusty (wegańska)
Farsz z botwinki z bryndzą - do pierogów, naleśników, krokietów (lakto-wege)
Farsz do naleśników ze szpinaku z żółtym serem i śmietaną (lakto-wege)
Farsz do naleśników z tzw. warzyw po chińsku (z imbirem) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas