7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Ryżowa przekąska z grzybkami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ryż kleisty chiński albo japoński - szklanka,
grzybki japońskie albo pieczarki,
sos sojowy,
cebulka,
olej sezamowy,
ciut cukru

Przygotowanie:

Na olej wrzucić cebulkę i zeszklić, dodać sos sojowy, cukier.
Grzybki japońskie jak suszone ugotować we wrzątku, a potem na gorący olej. Ryż ugotować na sypki ;) Grzybki pomieszać z cebulką.
Z ryżu i farszu formować kulki i zawinąć w celofan. Można wrzucić do lodówki. Wcinać jako przekąskę ;)
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2001-11-05 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Brokułowa przekąska (wegańska)
Omlet "grzybek" (ovo-wege)
Grzybki marynowane (wegańska)
Marynowane grzybki (wegańska)
Miętowe grzybki (wegańska)
Omlet "grzybek" na mleku (bez ograniczeń)
Kefir z grzybka tybetańskiego (wegańska)
Makaron z grzybkami po tajsku (wegańska)
Kapusta z grochem i grzybkami (wegańska)
Przekąska z banana z mlekiem w proszku i płatkami kukurydzianymi (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas