7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Duszona cukinia z imbirem i czosnkiem

Podawać do kotletów warzywnych, ryżowych, placków. Do ryżu, kaszy - zamiast sosu.

Średnia ocena: [4.0 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

duża cukinia
sól
szczypta imbiru mielonego (lub więcej)
czosnek - 2 ząbki
oliwa (ale nie extra vergine)

Przygotowanie:

Cukinię pokroić w kostkę (jeśli już nie jest młoda, to obrać). Do garnka nalać oliwy i wrzucić pokrojoną cukinię. Lekko posolić. Przykryć. Gdy zmięknie i zrobi się sos (ok. 15 min.), dodać zmiażdżony czosnek i szczyptę (lub więcej) imbiru. Jeśli potrzeba - dosolić.

Wskazówki i uwagi:

Ilość imbiru zależy od tego, czy dziecko lubi raczej łagodne potrawy, czy też ostre.
Nadesłał(a) magda firlit, dnia: 2001-11-05 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Cukinia smażona-duszona z czosnkiem (wegańska)
Plastry cukinii pod pieczarkami duszonymi z pomidorami i czosnkiem (wegańska)
Hummus z czosnkiem, kolendrą i imbirem (wegańska)
Fenkuł duszony z czosnkiem (wegańska)
Chińszczyzna wege - ryż z duszonymi warzywami i imbirem (wegańska)
Sos kreolski (pomidorowy z czosnkiem, imbirem i tymiankiem) (wegańska)
Duszone brokuły z czosnkiem i bazylią (bez ograniczeń)
Pokrzywa duszona z cebulką i czosnkiem (wegańska)
Kalafior duszony z czosnkiem i natką (wegańska)
Cukinia i kolorowa papryka duszona w pomidorach (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas