7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zapiekanka z ziemniaków i kapusty



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

1 duży ziemniak
100 g kapusty włoskiej lub białej
natka
łyżeczka niskokalorycznej margaryny
2,5 łyżki mleka 0,5%
50 g cebuli
0,5 łyżeczki oleju
łyżka startego sera cheddar

Przygotowanie:

Ziemniaka obrać i ugotować.

Piekarnik nagrzać do 175°C. W misce zmiksować ziemniaka, sparzoną i posiekaną kapustę, natkę, margarynę i mleko, odstawić. Cebulę drobno pokroić i zeszklić, dodać do masy ziemniaczanej. Całość posypać 1/2 łyżki sera i zapiekać 40 min. Po zapieczeniu posypać resztą sera.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 9/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zapiekanka z kapusty włoskiej (wegańska)
Zapiekanka z ziemniaków i dyni (wegańska)
Zapiekanka wiejska - z ziemniaków i buraków (lakto-wege)
Zapiekanka z ziemniaków w zalewie śmietanowej (lakto-wege)
Zapiekanka z ziemniaków podgotowanych w mleku (bez ograniczeń)
Placki z kapusty kiszonej i ziemniaków (ovo-wege)
Placki z ziemniaka i kiszonej kapusty (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska)
Pizza z kiszoną kapustą i ziemniakami (bez ograniczeń)
Zapiekanka z ziemników i kapusty z grzybami (pod beszamelem) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas