7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Cukinie z farszem z białego sera, czosnku i tymianku

Średnia ocena: [5.0 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

6 cukinii
80 dag białego sera
1 cebula
12 ząbków czosnku
pęczek tymianku
3 jaja
2 łyżki oliwy do zastosowań na gorąco (nie extra vergine)
sól
pieprz

Przygotowanie:

Przygotuj farsz: w miseczce wymieszaj ser, poszatkowaną cebulę, posiekany czosnek, trochę listków tymianku, rozbite jajka i 2 łyżki oliwy. Dopraw solą i pieprzem.

Przekrój cukinie wzdłuż na 2 równe łódki, usuń z każdej połówki nasiona i miąższ (uważaj, by łódek nie przekłuć). Wypełnij każdą farszem. Do naczynia wlej trochę oliwy, rozłóż łódki i wstaw do gorącego piekarnika (180 stopni C). Zapiekaj ok. 40 min.

Podawaj połówki cukinii gorące, posypane listkami tymianku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 10/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Nowe komentarze:

to mój drugi ulubiony sposób na cukinie, zaraz po grillowanej... smak i forma wykwintna :)
sangria 2008-11-16 16:03:49.946

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Cukinie zapiekane z farszem wielowarzywnym (wegańska)
Placki z sera białego (bez ograniczeń)
Kotlety z białego sera (bez ograniczeń)
Bułeczki z otrąb i białego sera (bez ograniczeń)
Serowiec - zapiekanka z białego sera (bez ograniczeń)
Farsz do naleśników ze szpinaku i serka ricotta, feta lub sera żółtego (bez ograniczeń)
Suszone pomidory nadziewane pastą z białego sera i szczypiorku (lakto-wege)
Cukinie faszerowane brokułem z tofu (lakto-wege)
Cukinie duszone po toskańsku (z pomidorami) (lakto-wege)
Syrop z czosnku na przeziębienie (wegańska+miód)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas