7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Flan z cukini na zimno



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

6 cukini
1 duża cebula
10 ząbków czosnku
1 pomidor
4 jajka
1/2 l płynnej śmietany
tymianek
oliwa
sól i pieprz

Przygotowanie:

Cukinie pokrój na talarki, posiekaj cebulę i czosnek. Na patelni z odrobiną oliwy podsmaż talarki cukini, aby były mięciutkie, cebule i czosnek dodaj na 5 min. przed końcem duszenia. Plasterki osusz na papierowym ręczniku. Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Ubij jajka i śmietanę jak omlet, dodaj sól i pieprz. Rozłóż plasterki cukini w naczyniu żaroodpornym, polej jajkami rozbitymi ze śmietaną, dodaj trochę tymianku. Pokrój pomidora w plastry i rozłóż je na wierzchu. Zapiekaj na małym ogniu.

Wskazówki i uwagi:

Flan musi być upieczony, ale nie zbrązowiały ani wysuszony. Podawaj na zimno, polany łyżeczką oliwy i posypany świeżo oskubanymi listkami tymianku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 10/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Flan kokosowy (bez ograniczeń)
Flan karmelowy lub czekoladowy (bez ograniczeń)
Sernik na zimno (lakto-wege)
"Sernik" na zimno z morelami (lakto-wege)
Tęczowy serowiec na zimno (lakto-wege)
Krem brokułowy na zimno (lakto-wege)
Kolorowy sernik na zimno (lakto-wege)
Zupa szparagowa na zimno (lakto-wege)
Cytrynowy grzaniec na zimno (wegańska+miód)
Pudding pomidorowy na zimno (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas