7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sznycle z bakłażanów przekładane sosem z fety

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

1 bakłażan
3 łyżki mąki
1 jajko
3 łyżki oliwy do smażenia

sos do przełożenia:
25 g sera feta
1 jajko
3 łyżeczki natki pietruszki
pieprz

Przygotowanie:

Ser feta rozgnieść widelcem, rozbić jajko, dodać natkę i pieprz.

Bakłażana pokroić w krążki o grubości 1 cm, panierować w mące i podsmażyć. Każdy krążek usmażonego bakłażana polać wcześniej przygotowanym sosem i przykryć drugim krążkiem. Panierować w mące i jajku, usmażyć na oliwie. Podawać na ciepło.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

sznycel wegetarianski (bez ograniczeń)
Sznycle serowe (bez ograniczeń)
Sznycel z selera (wegańska)
Sznycle z tofu w sezamie (ovo-wege)
Sos / dip / mazidło z fety i czarnych oliwek (lakto-wege)
Sałatka z brokuła i sera feta z sosem czosnkowym (lakto-wege)
Feta w sosie pomidorowo-paprykowo-czosnkowym (lakto-wege)
Sałatka Częstochowska - brokuły z fetą i sosem czosnkowym (bez ograniczeń)
Naleśniki z brokułami, serem feta i sosem czosnkowym (bez ograniczeń)
Bananowiec niebananalny (przekładany) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas