7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

przekładaniec ziemniaczany



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

150 g ziemniakow
1 duzy pomidor
1/4 szkl. rosolu
50 g pieczarek
zabek czosnku
lyzeczka oleju
lyzka startego zoltego sera
lyzeczka bulki tartej
szczypta bazylii
natka
sol
pieprz

Przygotowanie:

ziemniaki obrac i umyc. pomidora sparzyc i obrac ze skory. pieczarki obrac i umyc. wszystkie skladniki pokroic w plasterki. zaroodporne naczynie posmarowac zmiazdzonym czosnkiem i olejem, ukladac w nim warstwowo ziamniaki, pomidora, pieczarki. kazda warstwe doprawiac sola i pieprzem. zalac rosolem i wstawic do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. bulke tarta wymieszac z serem, przyprawami i pokryc ta mieszanina wierzch zapiekanki po 20 min. zapiekania. piec jeszcze 30 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 12/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Czekoladowy przekładaniec z daktylami (ovo-wege)
Całuski - czekoladowe słodkie przekładańce (lakto-wege)
Eskalopki ziemniaczane (lakto-wege)
Zupa ziemniaczana (lakto-wege)
Puree ziemniaczane (lakto-wege)
Placek ziemniaczany (wegańska)
Ziemniaczane ratatouille (wegańska)
Żurek ziemniaczany (wegańska)
Placki ziemniaczane (wegańska)
placek ziemniaczany 1 (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas