7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kopytka ruskie ("nagie" pierogi ruskie)



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

200 g ziemniaków
1/2 jajka
4 łyżki mąki pszennej
40 g sera białego półtłustego
sól
1 łyżeczka masła

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, umyć i ugotować. Następnie zmielić je lub wycisnąć przez praskę. Dodać roztrzepane jajko, mąkę i zmielony ser. Zagnieść, uformować wałek i pociąć na kawałki. Wrzucać na osolony wrzątek. Po ugotowaniu polać masłem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 12/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ruskie pierogi (lakto-wege)
Pierogi ruskie (bez ograniczeń)
Pierogi ruskie a zniewalające delikatnością (lakto-wege)
Pierogi ruskie jak od babci (wegańska)
Pieczone wiosenne pierogi ruskie (z ziemniakami i pokrzywą) (wegańska)
Wegańskie pierogi ruskie (z tofu doprawionego czosnkiem) (wegańska)
Ruskie pierogi z tofu lekko zakwaszonym cytryną (wegańska)
Naleśniki ruskie (wegańska)
Pierogi ruskie praktycznie bez wyrabiania - precyzyjne proporcje (lakto-wege)
Kopytka (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas