7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

zapiekanka jabłkowa



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

50 dkg jabłek
20 dkg mąki
1 szklanka mleka
1 łyżka cukru
3 jajka
4 łyżeczki masła
sól
4 łyżeczki syropu owocowego
4 łyżki tłustego serka
szczypta cynamonu

Przygotowanie:

mąke wymieszać z mlekiem cukrem szczyptą soli, dodać jajka wyrobić ciasto, jabka obrać usunąć gniazda, miąsz pokroić w cząstki, na patelni rozgrzać masło przełożyć ciasto i nawierzch jabłka smażyć po 3-5 min z każdej strony
usmażone ciasto podzielić na 4 części i przełożyć na talerzyki, zapiekanki polać syropem podawać z kleksem twarożku i opruszone cynamonem
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-12-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:ostal@poczta.gazeta.pl (Agnieszka Wostal)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jabłkowa zapiekanka (i bezowy suplement) (bez ograniczeń)
"Zapiekanka" ryżowo-jabłkowa bez pieczenia (wegańska)
Zupa jabłkowa (lakto-wege)
Zupa jabłkowa 1 (ovo-wege)
Konfitura jabłkowa (wegańska)
Ser jabłkowy (wegańska)
Ciasto jabłkowe (wegańska)
Mus jabłkowy (wegańska)
Czipsy jabłkowe (wegańska)
Ocet jabłkowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas