7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kremowa zupa owocowa z suszonych śliwek i soku wiśniowego



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

400 g suszonych śliwek
kawałek cynamonu
1 szkl. soku z wiśni
0,5 szkl. śmietany
cukier

makaron
sól

Przygotowanie:

Śliwki wypłukać, zalać 1 litrem wody i odstawić na godzinę. Następnie dodać cynamon i gotować.

Gdy owoce będą miękkie, przetrzeć je przez sito, połączyć z wywarem i sokiem z wiśni. Śmietanę rozprowadzić i wlać do zupy. Całość zagotować i dosłodzić do smaku. Podawać z makaronem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-12-13 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 12/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa owocowa z suszonych śliwek i jabłek (lakto-wege)
Napój ze śliwek suszonych i soku marchewkowego (wegańska)
Zupa krem z soczewicy z kurkumą i śliwkami suszonymi (wegańska)
Śliwki na zimę (w soku własnym) (wegańska)
Kremowa zupa z pieczarek (lakto-wege)
Miszmasz owocowy czyli przecierana zupa z przewagą gruszek, jabłek i śliwek (lakto-wege)
nalewka na śliwkach suszonych (wegańska)
Kapuśniak ze śliwkami suszonymi (wegańska)
Ciecierzyca z suszoną śliwką (wegańska)
Zupa truskawkowo-wiśniowa na upały :-) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas