7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałata wiosenna z marchewką, cukinią i pomidorem

Rewia witamin.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

16 małych, młodych cebulek
8 młodych marchewek
2 młode cukinie
2 pomidory
różne gatunki zielonej sałaty

6 łyżek oliwy
pół łyżeczki octu winnego (lub soku z cytryny)
2 łyżki ziół (bazylia, oregano)
pęczek szczypiorku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebulki zostawiamy w całości, marchewki kroimy w cienkie krążki, cukinię - po wycięciu części z pestkami - w małe słupki, a obrane ze skórki pomidory - w kostkę. Sałatę rwiemy na kawałki.

Marchewkę gotujemy przez 5 minut w kilku łyżkach wrzącej, osolonej wody. To samo robimy z cebulkami i cukinią. Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do sosu zrobionego z oliwy i octu (lub soku z cytryny). Przyprawiamy sałatę, potem warzywa.

Wszystko posypujemy ziołami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" - Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałata z wiosennymi warzywami: rzodkiewką, ogórkiem i marchewką (lakto-wege)
Sałata z cukinią i suszonymi pomidorami (wegańska)
Sałata wiosenna z pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką (wegańska)
Wiosenna sałata z pomidorami, kiełkami rzodkiewki i serem pleśniowym (lakto-wege)
Insalata mista czyli sałata mieszana (z pomidorem i marchewką) (wegańska)
Bigos z cukinią i marchewką (wegańska)
Potrawka z fasoli z cukinią i marchewką (wegańska)
Barwna sałata wiosenna z papryką, rzodkiewkami i orzechami (wegańska)
Sałata z marchewką, selerem naciowym i kiełkami (wegańska)
Makaron z pomidorem i cukinią (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas