7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Placek daktylowy z lukrem kokosowym

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 10 osób

1/2 szkl. margaryny niskokalorycznej
3/4 szkl. cukru
1 szkl. pokrojonych suszonych daktyli
łyżeczka olejku waniliowego
1 jajko
1 i 1/2 szkl. mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody

lukier:
3/4 szkl. brązowego cukru
1/5 szkl. cukru
6 łyżek margaryny niskokalorycznej, wysokogatunkowej
5 łyżek wiórków kokosowych

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 175 st.C. W misce wymieszać margarynę, cukier, pokrojone daktyle, trochę wody, olejek, jajko. odstawić. Do drugiej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Składniki z obu misek wymieszać. Masę przełożyć do natłuszczonej formy i piec 40 min.

Lukier: w rondlu na dużym ogniu zagotować wszystkie składniki do momentu, aż kropla płynu wrzucona do zimnej wody zmieni się w miękką kulkę. Lukrem posmarować placek.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 12/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Śniadaniowe ciasto kokosowo-daktylowe (wegańska)
Lukier (wegańska)
Naleśnik/placek ryżowo-cebulowy z sosem kokosowym (wegańska)
Oponki wegańskie z lukrem (wegańska)
Muffinki cytrynowe z lukrem (wegańska)
Smarowidło daktylowe / słód daktylowy (wegańska)
Glazura (lukier) o smaku cytrynowym (ovo-wege)
Ciasto marchewkowe z lukrem sezamowym (wegańska)
Kulki orzechowo-daktylowe (wegańska)
Ciasto daktylowe z orzechami (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas