7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 8 osób

1 szkl. maku sparzonego i 3-krotnie zmielonego
250 g margaryny niskokalorycznej wysokogatunkowej
1 szkl. cukru
1 szkl. mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
2 białka
otarta skórka cytrynowa
sól
+ 1 łyżka cukru pudru do posypania ciasta

Przygotowanie:

Margarynę rozpuścić i przestudzić. Mak wymieszać z przesianą z proszkiem do pieczenia mąką, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Ciasto włożyć do formy wyłożonej papierem pergaminowym. Piec w temperaturze 160 st. C ok. 50 min. po wyjęciu posypać cukrem pudrem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 12/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makowe placki z migdałami (bez ograniczeń)
Tort makowy (wegańska)
Pierożki makowe (wegańska)
Makowa pychota - niby jogurcik makowo-bakaliowy (wegańska)
Makowe ciasteczka-placuszki (bez ograniczeń)
Babka piaskowo-makowa (bez ograniczeń)
Placuszki makowe z soją (wegańska)
Paj bananowo-makowy (wegańska)
Cytrynowo-makowe muffinki (wegańska)
Witariańska tarta makowo-figowa (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas