7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Ziemniaczane ratatouille



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

0,7 kg ziemniaków
0,4 kg cukini zielonej i żółtej
2 czerwone papryki
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy do smażenia
4 duże pomidory
1 łyżeczka oregano (lebiodki)
1 łyżeczka bazylii
sól
pieprz
12 czarnych oliwek do przybrania

Przygotowanie:

Pokroić warzywa. Podgrzać oliwę na patelni, wrzucić pokrojony czosnek, potem cebulę, podsmażyć na zloty kolor. Wrzucić ziemniaki, cukinie i paprykę. Smażyć na małym ogniu pod pokrywką około 10 minut. Mieszać od czasu do czasu.

Dodać pomidory i przyprawy i dusić jeszcze 10 minut. Ewentualnie dodać łyżkę wody. Posiekać oliwki i posypać na koniec.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-12-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Barbara
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ratatouille po chińsku (wegańska)
Ratatouille z selerem (wegańska)
Prowansalskie ratatouille (wegańska)
Ratatouille - jarzynowy garnek (wegańska)
Tarta a' la ratatouille/ tarta ratatuj (lakto-wege)
Eskalopki ziemniaczane (lakto-wege)
Puree ziemniaczane (lakto-wege)
przekładaniec ziemniaczany (lakto-wege)
Zupa ziemniaczana (lakto-wege)
Żurek ziemniaczany (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas