7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Risotto alla milanese (z szafranem i parmezanem)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 cebula
1 łyżka masła
200 ml ryżu
400 ml bulionu (może być z kostki)
1 opakowanie szafranu
2 łyżki parmezanu
sól
pieprz

Przygotowanie:

Podsmażyć cebulę na maśle, dodać ryż i trzymać jeszcze chwilę, aż się zeszkli. Wlać bulion i gotować 20 minut. Pod koniec gotowania dodać szafran. Na koniec wsypać parmezan i ew. jeszcze troszkę masła. Przyprawić.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-12-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Barbara Nalepa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Risotto z szafranem i czosnkiem (lakto-wege)
Jabłkowe risotto z szalotką i parmezanem (lakto-wege)
Spaghetti alla carbonara wegeteriańskie [Spaghetti alla carbonara vegetale] (ovo-wege)
Halawa - Sudzi ka halawa (z szafranem i gałką muszkatołową) (wegańska)
Risotto szczypiorkowe (wegańska)
Makaron z brokułami i parmezanem (lakto-wege)
Sos pieczarkowy z parmezanem (lakto-wege)
Babeczki z parmezanem i maślanką (bez ograniczeń)
Gnocchi z masłem i parmezanem (bez ograniczeń)
Cykoria zapiekana z parmezanem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas