7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa bananowa z brzoskwinią lub mango i wiórkami kokosowymi

Jak weźmiesz połowę wywaru, to wyjdzie z tego sos, np. do smażonego tofu.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

3 banany, dojrzałe, ale nie brązowe
brzoskwinia lub mango
sok z cytryny

100 g cebuli
20 g masła albo margaryny
3 łyżki stołowe curry
litr wywaru warzywnego
100 g creme fraiche (gęsta, tłusta śmietana do sosów)
tabasco lub chili
sól
szczypta cukru

4-5 łyżek stołowych wiórków kokosowych do posypania

Przygotowanie:

Cebulkę baaardzo drobno pokroić i zeszklić na tłuszczu, dodać curry i trochę poddusić, zalać wywarem.

Owoce rozciapciać, dodać soku z cytryny, aby nie zbrązowiały, wymieszać z ww. roztworem i zagotować. Doprawić do smaku creme fraiche i tabasco/chili, solą, cukrem. Podawać udekorowane wiórkami kokosowymi.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-01-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Waldemar Krzok
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Koktajl bananowo-ananasowy z wiórkami kokosowymi (wegańska)
Buraczki z gorczycą i wiórkami kokosowymi (wegańska)
Marchewka z wiórkami kokosowymi (wok) (wegańska)
Kuskus z wiórkami kokosowymi i rodzynkami (wegańska)
Apetyczne szparagi z olejem kokosowym i wiórkami kokosowymi (wegańska)
Sernik śmietankowy z bezą i wiórkami kokosowymi (bez ograniczeń)
Jabłecznik z wiórkami kokosowymi, na razowym spodzie (wegańska)
Farsz/ pasta cebulowa z tofu z wiórkami kokosowymi (wegańska)
Ciasteczka owsiane z sezamem i wiórkami kokosowymi (wegańska)
Chrupiąca granola z wiórkami kokosowymi i innymi bakaliami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas