7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos zielony (śmietanowo-ziołowy) do makaronu



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

garść liści świeżej kolendry
mała garść liści świeżej bazylii
1/2 szklanki rosołu/ bulionu
1/2 szklanki śmietanki
dużo pieprzu
mały ząbek czosnku

Przygotowanie:

Zmielić wszystko w blenderze, przelać do małego garnuszka, doprowadzić do wrzenia i podgotować przez 5 minut na małym ogniu.

Wskazówki i uwagi:

Gorący sos wylać na makaron, podać natychmiast. Można posypać orzeszkami piniowymi.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Magdalena Bassett
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos zielony (śmietanowy z pesto) (lakto-wege)
Makaron z sosem serowo-śmietanowym (lakto-wege)
Zielony makaron z sosem z sera gorgonzola (lakto-wege)
Makaron w sosie ziołowym z migdałami i rodzynkami (lakto-wege)
Sos ziołowy 1 (lakto-wege)
Sos serowo-ziołowy (lakto-wege)
Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)
Sos śmietanowo-pietruszkowy (lakto-wege)
Makaron biało-zielony (ze szpinakiem i fetą) (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas