7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Orzechy włoskie w cukrze

Magdalena Bassett: "Gdy wystygną, są lekkie i kruche - zupełnie inne niż surowe włoskie orzechy. Można je jeść jako przysmak albo posypać chińskie jedzenie, najlepiej słodko-kwaśne, albo surówkę z marchwi z jabłkiem, albo dodać do sałatki owocowej."



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

orzechy włoskie
cukier

Przygotowanie:

Włoskie orzechy zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 20 minut.

Odlać wodę, mokre orzechy rolować w cukrze. Najlepiej wrzucić mokre orzechy do worka plastikowego, dodać cukier i potrząsać przez chwilę.

Wyłożyć na blachę, piec pod opiekaczem, mieszając co 20-30 sekund, aż cukier się gdzieniegdzie skarmelizuje.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Magdalena Bassett
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

probowal ktos?
Matik 2010-12-17 16:28:06.138

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka tunezyjska (kuskus, warzywa i orzechy) (wegańska)
Ciastka drożdżowe posypane cukrem (lakto-wege)
Śliwkowe ciasto bez cukru (wegańska)
Grzanki francuskie z cukrem pudrem (bez ograniczeń)
Cukier waniliowy własnej produkcji (wegańska)
Sernik brzoskwiniowy, prawie bez cukru (bez ograniczeń)
Pyszna szarlotka bez cukru (wegańska)
Powidła śliwkowe (bez cukru) (wegańska)
Bezglutenowa szarlotka (bez cukru) (wegańska)
Mus jabłkowy (bez cukru) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas