7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Ravioli z sosem z orzechów włoskich



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

18 orzechów
50 gr pinoli
25 dag śmietany
pietruszka
pół ząbka czosnku
4 dag masła
sól, pieprz

Przygotowanie:

1. obrać orzechy
2. zmielić orzechy, pinoli, czosneki pietruszkę i wrzucić wszystko do rondla
3. Dusić na wolnym ogniu, wlać powoli smietanę, wymieszać, posolić i popieprzyć.
4. Rozpuścić masło.
5. Ugotowane ravioli polać sosem, masłem i posypać parmezanem

Wskazówki i uwagi:

Podałabym do tego Valpolicellę albo jak ktoś woli bardziej cierpkie wina to Chianti, ale koniecznie czerwone.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:agnieszkamr@poczta.onet.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ravioli z nadzieniem z orzechów i gorgonzoli (bez ograniczeń)
Ravioli ze szpinakiem, czyli włoskie, kwadratowe pierożki (wegańska)
Kotleciki z bobu i orzechów włoskich (wegańska)
Pesto z jarmużu i orzechów włoskich (wegańska)
Malezyjski sos z orzechów (wegańska)
Sos czosnkowy z orzechów lub migdałów (wegańska)
Sos włoski (czosnkowy) (wegańska)
Szybkie pesto z orzechów włoskich i pieczarek ze skórką cytrynową (wegańska)
Włoskie buraczki (z sosem czosnkowym) (wegańska)
Walentykowe buraczkowe "ravioli" (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas