7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ravioli z nadzieniem z orzechów i gorgonzoli



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

nadzienie:
20 orzechów np. włoskich, laskowych
pół ząbka czosnku
nać pietruszki
10 dag gorgonzoli
25 dag śmietany
pieprz, sól

ciasto:
30 dag mąki,
trzy jajka

masło
parmezan

Przygotowanie:

Nadzienie: orzechy, pietruszkę i czosnek zmielić, wrzucić do rondla, powoli dusić, później dodać gorgonzoli i śmietany.

Ciasto: 30 dag mąki, trzy jajka - wyrobić i posolić. Rozwałkować na stolnicy. Kroić w kółka, nadziewać farszem i lepić jak nasze pierogi. Gotować przez około 20 minut. Podawać z rozpuszczonym masełkiem lub śmietaną, posypane parmezanem.

Wskazówki i uwagi:

Wino raczej czerwone - może Pinot Nero? Nie widziałam u nas, ale w sklepach winiarskich powinno być.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:agnieszkamr@poczta.onet.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ravioli z sosem z orzechów włoskich (lakto-wege)
Buraczkowe ravioli z orzechowym nadzieniem (wegańska & RAW)
Pszenne rogaliki na zakwasie z "orzechowym" nadzieniem bez orzechów (wegańska)
Walentykowe buraczkowe "ravioli" (lakto-wege)
Ravioli ze szpinakiem, czyli włoskie, kwadratowe pierożki (wegańska)
Sernik z orzechów laskowych (bez ograniczeń)
Malezyjski sos z orzechów (wegańska)
Tortilla z nadzieniem (wegańska)
Pesto z jarmużu i orzechów włoskich (wegańska)
Krem z orzechów nerkowca i awokado (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas