7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta / dip twarożkowy z gotowanej kalarepki

Do smarowania pieczywa i maczania surowych warzyw, chipsów.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

100 g kalarepki
1 łyżeczka bulionu
1 łyżeczka soku cytrynowego

ćwierć cebuli (ok. 15 g)
pół ząbka czosnku
1 łyżka orzechów włoskich
1 łyżka (25 g) twarożku wiejskiego
sól
zioła
oliwa

Przygotowanie:

Kalarepkę obrać, pokroić w kostkę, dodać bulion i sok cytrynowy, gotować na małym ogniu 15 min.

Wymieszać z posiekaną cebulą, czosnkiem, orzechami i serem, przyprawić solą, ziołami i kilkunastoma kroplami oliwy.

Wskazówki i uwagi:

Można przechowywać w lodówce do 5 dni.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta z gotowanych bakłażanów z majonezem (wegańska)
Pasta / dip z orzechami włoskimi i Rokpolem (lakto-wege)
Baba - pasta/ dip z bakłażana i tahini (wegańska)
Guacamole - dip/pasta awokado z oliwkami i pomidorem (wegańska)
Melitzanosalata - grecka pasta (dip) bakłażanowa (wegańska)
Skordalia - grecki dip (pasta) ziemniaczano-czosnkowy (wegańska)
Baba - pasta/ dip z bakłażana i tahini z warzywami (wegańska)
Super pasta (dip) do krakersów z żółtym serem i czosnkiem (lakto-wege)
Pasta lub dip słonecznikowy - przepis podstawowy i propozycje smaków (wegańska & RAW)
Pikantna pasta / dip z soczewicy z grillowaną papryką konserwową (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas