7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa-krem z bakłażanów z grzankami

Kuchnia karaibska - doskonała propozycja na letni obiad.

Średnia ocena: [1.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 bakłażan (450 g)
1 cebula dymka (50 g)
1/2 litra (2 szkl.) bulionu
1 łyżeczka suszonego tymianku
1 łyżka śmietanki kremówki
sól
pieprz

1 kromka białego chleba (50 g)
2 łyżki masła
natka

Przygotowanie:

Na 1 łyżce masła udusić posiekaną dymkę, dodać pokrojony w kostkę, nieobrany bakłażan, smażyć razem 3 min. Zalać bulionem, dodać tymianek i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez pół godziny.

Chleb pokroić w kostkę, usmażyć na 1 łyżce masła, wymieszać z posiekaną natką. Zupę zmiksować, dodać śmietanę, doprawić do smaku i posypać grzankami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem z marchewki z grzankami (lakto-wege)
Krem (pasta) z bakłażanów (wegańska)
Zupa-krem z sałaty i ziemniaków z grzankami (lakto-wege)
Zupa krem szpinakowy z grzankami, kiełkami i serem (lakto-wege)
Zupa-krem z porów na mleku, z czosnkowymi grzankami (wegańska)
Zupa-krem z cukinii i włoszczyzny, z grzankami (wegańska)
Zupa (krem) paprykowo-pomidorowa z grzankami (wegańska)
Zupa krem z porów z grzankami czosnkowymi (wegańska)
Zupa-krem z czerwonej soczewicy z grzankami (wegańska)
Zupa-krem cebulowa z grochem i grzankami czosnkowymi z chleba żytniego (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas