7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Tofu w skorupce orzechowej

Do tego np. surówka z winegretem.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

150 g serka sojowego tofu
mąka
1 żółtko
2 łyżki drobno posiekanych orzechów ziemnych
2 łyżki masła, margaryny lub oleju do smażenia

Przygotowanie:

Tofu pokroić w plasterki, panierować w mące, żółtku i orzechach. Usmażyć na złoto na 2 łyżkach tłuszczu. Osączyć na papierowym ręczniku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na bazie "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Orzechowa pasta z tofu (wegańska)
Jajka (skorupki) faszerowane i panierowane (bez ograniczeń)
Makaron z sosem Maurice - orzechowym kuzynem Alfredo (z silken tofu) (wegańska)
Manna orzechowa (z masłem orzechowym) (wegańska)
Tutki orzechowe (wegańska)
Orzechowe kulki (wegańska)
Ciasteczka orzechowe (lakto-wege)
Masło orzechowe 4 (wegańska)
Serniczki orzechowe (wegańska)
Zupa orzechowa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas