7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Babeczki z parmezanem i maślanką



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

160 g (12 łyżek) mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru
2 łyżki (20 g) utartego parmezanu lub innego żółtego ostrego sera
natka
2/3 szkl. (160 ml) maślanki
2 łyżki masła
1 jajko

Przygotowanie:

Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, parmezan i posiekaną natkę. Wyrobić z maślanką, masłem i jajkiem. Ciasto włożyć do wysmarowanych masłem foremek na babeczki i piec 20 min. w temperaturze 200°C.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Spróbujcie wypełnić te babeczki szpinakiem z czosnkiem i twarogiem (dla wegan - z tofu i odrobiną soku z cytryny) - zaniemówicie z zachwytu!!!
~myshhkina 2006-03-01 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

napój z maślanki (lakto-wege)
"Żurek" z ziemniaków i maślanki (lakto-wege)
Koktajl truskawkowy z maślanką (lakto-wege)
"Polewka" - zupa na maślance i kefirze (lakto-wege)
Chłodnik poziomkowo-truskawkowy z maślanką (lakto-wege)
Zupa cukiniowo-pomidorowa z maślanką (lakto-wege)
Makaron z brokułami i parmezanem (lakto-wege)
Sos pieczarkowy z parmezanem (lakto-wege)
Gnocchi z masłem i parmezanem (bez ograniczeń)
Cykoria zapiekana z parmezanem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas