7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Gazpacho andaluzyjskie - pomidorowe



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 nieduże pomidory
1/2 papryki
1/4 ogórka sałatkowego (ok. 50 g)
1/4 cebuli
1/2 ząbka czosnku
1/2 kromki białego chleba
sól
pieprz
1 łyżeczka oliwy
1 łyżeczka czerwonego octu winnego
bardzo zimna woda

Przygotowanie:

Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Paprykę i obranego ogórka pokroić. Cebulę posiekać, czosnek zmiażdżyć.

1/3 jarzyn odstawić do lodówki. Chleb namoczyć w bardzo zimnej wodzie, odcisnąć i zmiksować z resztą jarzyn. Przyprawić solą, pieprzem, oliwą i octem. Dodać tyle przegotowanej, bardzo zimnej wody, aby zupa była średnio gęsta. Posypać odstawionymi do lodówki jarzynami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik andaluzyjski - pomidorowy z grzankami (Gazpacho a'la Andaluza) (wegańska & RAW)
Ekspresowy chłodnik pomidorowy/ oszukane gazpacho (wegańska & RAW)
Meksykańskie gazpacho z miksera (pomidorowe z dodatkiem marchewki) (wegańska & RAW)
Gazpacho podwójnie pomidorowe (doprawione koncentratem) (wegańska)
Gazpacho - pomidorowy chłodnik z paletą dodatków do wyboru (wegańska)
Gazpacho - pomidorowy chłodnik hiszpański z orzechami i dodatkami do wyboru (wegańska)
Gazpacho pomidorowe na bulionie, z dodatkiem selera naciowego (wg. "Better Homes & Gardens") (wegańska)
Gazpacho z Sewilli - ucierany, pomidorowy chłodnik z papryką, ogórkiem i bułką (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska)
Warstwowe gazpacho (wegańska & RAW)
Gazpacho - przepis ogólny (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas