7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 8 osób

8 dużych cytryn
1/4 l białego wytrawnego wina
150 g cukru
1 białko
50 g kandyzowanej skórki cytrynowej
2 łyżki likieru pomarańczowego

Przygotowanie:

Cytryny sparzyć wrzątkiem, odkroić boczną część jak pokrywkę i wydrążyć cytryny. Wydrążone cytryny (miseczki) z pokrywkami włożyć na 3-4 godz. do zamrażalnika.

Wino połączyć z cukrem i gotować 5 min., potem ostudzić. Miąższ z cytryn pozbawić pestek i zmiksować. Taki mus wymieszać z winem, przykryć folią i odstawić do zamrażalnika na 4 godz.

Pod koniec zamrażania ubić białko, dodać kandyzowaną skórkę i likier. Zamrożoną część rozbić w mikserze i wymieszać z pianą. Masą napełnić wydrążone cytryny, przykryć pokrywkami i odstawić na 15 min. do zamrażalnika.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Deser cytrynowy królewski (ovo-wege)
Mrożona herbata II (wegańska+miód)
Kawa mrożona (lakto-wege)
Mrożone winogrona (wegańska)
Mrożona herbata (wegańska+miód)
Mrożone jagodowe (wegańska+miód)
Mrożenie kukurydzy (wegańska)
Kurki - mrożenie (wegańska)
Cytrynowa owsianka (wegańska)
Twarożek cytrynowy (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas