7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rabarbarowa zapiekanka pod migdałowo-waniliową pierzynką



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

600 g rabarbaru
5 łyżek cukru
1 łyżka cukru waniliowego

2 białka
2 łyżki cukru pudru
50 g migdałów

Przygotowanie:

Oczyszczony rabarbar pokroić na kwałki ok. 10 cm. Cukier wymieszać z cukrem waniliowym i posypać rabarbar. 20 g migdałów zemleć. Białka ubić z cukrem pudrem, dodać zmielone migdały i wymieszać.

Rabarbar wyłożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch wylać pianę i posypać pozostałymi migdałami. Zapiekać ok. 15 min. w temp. 200°C.

Wskazówki i uwagi:

Rabarbar należy umyć, odciąć liście, a z łodygi ściągnąć nożykiem skórkę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka pod pierzynką z puree (lakto-wege)
Kompot, kisiel lub zupa rabarbarowa z melisą (wegańska)
Ciasto Kubusiowe pod białą pierzynką (trzywarstwowe) (bez ograniczeń)
Pascha waniliowa (bez ograniczeń)
Sos waniliowy (bez ograniczeń)
Gofry waniliowe (bez ograniczeń)
Babeczki waniliowe (bez ograniczeń)
Zupa migdałowa (lakto-wege)
Ciasteczka migdałowe (ovo-wege)
Migdałowy brownie (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas