7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Ziemniaki faszerowane włoszczyzną, zapiekane w kefirze



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

8 ziemniaków
2 marchewki
2 pietruszki
1/2 selera
1 cebula
10 g tłuszczu do smażenia
sól
pieprz

100 g sera dojrzewającego
100 g kefiru
natka do posypania

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, umyć, wydrążyć łyżeczką. Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić drobno, poddusić na tłuszczu. Wymieszać z warzywami, dodać sól i pieprz, dusić do miękkości.

Wydrążone ziemniaki wypełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać kefirem wymieszanym z serem i zapiec. Posypać zieleniną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zapiekane pieczarki faszerowane szpinakiem i ziemniakami (lakto-wege)
Ziemniaki faszerowane jajkiem z rzodkiewkami i serem żółtym, zapiekane (bez ograniczeń)
Ziemniaki faszerowane grzybami i serem (lakto-wege)
Gotowane ziemniaki faszerowane szpinakiem (wegańska)
Murzynek na kefirze (bez ograniczeń)
Zapiekane pomidory faszerowane masą szpinakowo-twarożkową (lakto-wege)
Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń)
Ziemniaki zapiekane z pieczarkami i serem (lakto-wege)
Zapiekane ziemniaki z serem topionym (lakto-wege)
Ziemniaki zapiekane w marynacie paprykowej (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas