7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Ryż zapiekany z marchewką, fasolką szparagową, pomidorami i parmezanem

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

1 szkl. ryżu
2 marchewki średniej wielkości
150 g zielonej fasolki szparagowej
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
2 pomidory
100 g żółtego sera

łyżka oliwy do smażenia
1/2 łyżeczki estragonu
1/2 łyżeczki majeranku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Ryż opłukać, zalać osoloną wodą, gotować 10 min., po czym odcedzić. Warzywa umyć. Marchewkę i fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 15 min. Marchew pokroić w paseczki.

Cebulę obrać i posiekać, podsmażyć na oliwie. Do cebuli dodać marchewkę, fasolkę, pokrojone w półplasterki pomidory, zioła i chwile poddusić.

Dodać pokrojony czosnek i starty ser, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec.

Wskazówki i uwagi:

Przerobione na wege.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-05-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia:
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kalafior zapiekany pod parmezanem z pomidorem i papryką (lakto-wege)
Fasolka szparagowa lub brokuły z marchewką i czosnkowym winegretem (wegańska)
Cykoria zapiekana z parmezanem (lakto-wege)
Fasolka szparagowa duszona z pomidorami i jajkiem (ovo-wege)
Fasolkowo - fasolka szparagowa duszona w pomidorach (wegańska)
Fasolka szparagowa po grecku (duszona w pomidorach) (wegańska)
Zielona soczewica z ryżem, papryką, kukurydza i fasolką szparagową (lakto-wege)
Zupa julienne - wielowarzywna z fasolką szparagową, kalafiorem i pomidorami (wegańska)
Zupa z letnich warzyw - z pomidorem, cukinią i fasolką szparagową (wegańska)
Papryka faszerowana ryżem z marchewką i groszkiem, pieczona w pomidorach (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas