7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Gar groszkowy z tofu i grzankami

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

375 g tofu
500 g groszku mrożonego
500 g (5-7 szt.) cebuli
1 szkl. bulionu
2 łyżki octu winnego
2 łyżki przecieru pomidorowego
sól
pieprz
50 g (3-4 łyżki) masła lub oleju/oliwy do smażenia
6 kromek czerstwego chleba na grzanki

Przygotowanie:

Na 1 łyżce masła/oleju zeszklić pokrojone na pół cebule. Zalać bulionem, dodać 2 łyżki octu i gotować pod przykryciem 10 min.

Dodać groszek, przecier pomidorowy i przyprawy. Po kilku minutach dodać pokrojone w słupki tofu i gotować jeszcze 5 min.

Chleb pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na reszcie masła/oleju. Grzankami posypać potrawę tuż przed podaniem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bardzo dobre...Ja podsmażałam na oliwie. Wyszło bardzo porządnie.
No i doprawiłam jeszcze innymi przyprawami:)
mammalin 2010-02-10 18:35:55.474

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Grzanki czosnkowe z tofu i żółtym serem (lakto-wege)
Sałatka z ogórków z grzankami z miętowego tofu (wegańska)
Sałatka groszkowa (wegańska & RAW)
Sałatka groszkowo-tofuśna (ovo-wege)
Kulki ryżowo-groszkowe (wegańska)
Zielona pasta groszkowo-brokułowa (wegańska)
Zupa krem groszkowo-imbirowa (wegańska)
Makaron z sosem pietruszkowo-groszkowym (wegańska)
Laddu - słodkie kulki z mąki groszkowej (z ciecierzycy) (lakto-wege)
Kluchy ryżowe z nadzieniem groszkowym (gotowane) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas