7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kapusta pekińska duszona z winem

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1 główka kapusty pekińskiej
2 łyżki masła lub oleju/oliwy + 1 łyżka na zasmażkę
trochę bulionu z kostki
sól
pieprz
łyżka mąki na zasmażkę
1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina

Przygotowanie:

Kapustę pekińską umyć, poszatkować, włożyć do rondelka, dodać 2 łyżki masła/oleju/oliwy, podlać bulionem z kostki, posolić i popieprzyć. Dusić pod przykryciem.

Pod koniec duszenia wlać wino. Z tłuszczu, mąki i bulionu zrobić zasmażkę, dodać do kapusty, zamieszać, zagotować.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Zrobiłam to dzisiaj. Mmm... dobre. Z tym, ze trochę pozmieniałam; na samym początku zrumieniłam jeszcze ok. łyżkę sezamu.
~manifesta 2004-12-21 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kapusta pekińska duszona z marchewką (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska)
Duszona kapusta pekińska skropiona sosem sojowym (wegańska)
Fasolka duszona z kapustą pekińską i sezamem (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z jabłkiem i zasmażką (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z sosem sojowym, czosnkiem i natką (wegańska)
Pieczarki duszone z winem i odrobiną czosnku (wegańska)
Sałatka warstwowa z kapustą pekińską (lakto-wege)
Sałatka z kapusty pekińskiej i ryżu (bez ograniczeń)
Cukinia z porem i kapustą pekińską (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas