7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Maślaki po litewsku - w sosie śmietanowo-chrzanowym z jajkiem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 5 osób

1 kg maślaków (ewentualnie różnych grzybów)
2 cebule
3 łyżki tłuszczu do smażenia
2 jajka

1/2 szkl. śmietany
2 łyżki tartego chleba
2 łyżki tartego chrzanu
sól
pieprz
odrobina cukru

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić w paski. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać do niej grzyby, dusić do miękkości. W międzyczasie ugotować jajka na twardo, obrać i pokroić w kostkę.

Połączyć ze śmietaną, chlebem, chrzanem oraz jajkami. Doprawić solą i pieprzem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege)
Surówka z kalarepki z sosem śmietanowo-chrzanowym (lakto-wege)
Sos chrzanowy (wegańska)
Sos jogurtowo-chrzanowy (lakto-wege)
Sos chrzanowy z otrębami (lakto-wege)
Sos chrzanowo-jabłkowy (lakto-wege)
Sos majonezowo-chrzanowy (wegańska)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)
Sos śmietanowo-pietruszkowy (lakto-wege)
Kotlety ziemniaczane z sosem chrzanowym (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas