7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rydze po generalsku



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

1 kg rydzów
2 łyżki tłuszczu do smażenia
2 łyżki ketchupu
5 łyżek śmietany
2 jajka
sól
pieprz
szczypiorek do posypania

Przygotowanie:

Rydze oczyścić, opłukać, odciąć trzony, pokrajać w paski i usmażyć z kapeluszami. Połączyć z ketchupem, śmietaną oraz umytymi i rozbitymi jajkami. Smażyć kilka minut, mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Duszone rydze (wegańska)
Rydze z patelni (saute lub w śmietanie) (wegańska)

Nowości:

Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)
Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege)
Ostra soczewica na pomidorach (wegańska)
Indyjski miszmasz z batatem (wegańska)
Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska)
Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege)
Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska)
Hawajska surówka (wegańska)
Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska)
Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas