7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i śmietaną, przyprawiana musztardą

Bogate źródło siarki.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

ćwiartka kapusty czerwonej
2 duże jabłka
2 duże cebule
pół szklanki śmietany
sól
pieprz
musztarda
zielenina do przybrania

Przygotowanie:

Kapustę płuczemy, szatkujemy drobno, a głąb (miękką część) trzemy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do kapusty. Jabłka trzemy razem ze skórką na tarce o grubych oczkach, polewamy śmietaną by nie ściemniały. Składniki łączymy, doprawiamy, posypujemy zieleniną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" - Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i śmietaną (lakto-wege)
Surówka z kapusty białej i czerwonej z jabłkiem i grejfrutem (lakto-wege)
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką - najpyszniejsza! (wegańska & RAW)
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i ogórkiem kiszonym (wegańska & RAW)
Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i orzechami włoskimi (wegańska)
Surówka z kapusty z jabłkiem, marchewką, porem i selerem (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i papryką konserwową (wegańska)
Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i olejem orzechowym (wegańska)
Surówka z kapusty kiszonej (wegańska & RAW)
Prosta surówka z czerwonej kapusty z koperkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas