7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zapiekanka twarogowo-wiśniowa z kaszą gryczaną

Potrawa zawiera dużo wapnia.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

0,5 kg wiśni
0,5 kg chudego twarogu
50 g kaszy gryczanej
3 jajka
10 g cukru waniliowego
1 cytryna
30 g (2 łyżki) margaryny
1 łyżka płatków migdałowych do posypania

Przygotowanie:

Twaróg zmiksować z kaszą, żółtkiem, cukrem waniliowym, otartą skórką z cytryny, sokiem cytrynowym i margaryną. Wiśnie wydrylować, białko ubić i ostrożnie wymieszać z masą twarogową.

Włożyć do wysmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego, posypać migdałami. Zapiekać 30 min. w temp. 180°C.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

mniam... to może być dobre... i w sumie nie tak trudne do zrobienia... już biegnę to robić...:)
~melliska 2006-07-31 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kasza gryczana z serem twarogowym (bez ograniczeń)
Placki ziemniaczane z kaszą gryczaną (ovo-wege)
Zupa grzybowa z kaszą gryczaną (wegańska)
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami (wegańska)
Zapiekanka pistacjowo-gryczana (wegańska)
Zapiekanka z kaszy gryczanej i twarogu (lakto-wege)
Pierogi z kaszą gryczaną pyszne a sycące (bez ograniczeń)
Wegańskie pierogi z kaszą gryczaną i tofu (wegańska)
Pierogi lubelskie (z kaszą gryczaną i twarogiem) (lakto-wege)
Cukinia faszerowana kaszą gryczaną z twarogiem i cebulą (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas