7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pieczarki duszone z winem i odrobiną czosnku



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

500 g pieczarek
2 cebule
2 łyżki tłuszczu do smażenia
łyżeczka mąki
1/3 szkl. białego lub czerwonego wytrawnego wina
łyżka ketchupu
łyżka musztardy
ząbek czosnku
sól
pieprz
cukier
mielona papryka do smaku

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w paski. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę, usmażyć z pieczarkami aż odparuje sok. Oprószyć mąką, dolać wino, ketchup, musztardę, doprawić do smaku. Poddusić kilka minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-05-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kabaczki duszone z mirabelkami i odrobiną czosnku (wegańska)
Pycha pasta z awokado i jajka z odrobiną czosnku (ovo-wege)
Potrawa grecka: pieczarki z marchewką duszone w białym winie (wegańska)
Zupa (semi)krem z zielonego groszku z odrobiną czosnku (wegańska)
Bakłażanowy krem (pasta) z orzechami włoskimi i odrobiną czosnku (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z winem (wegańska)
Quinoa z pieczarkami i cebulą na winie (wegańska)
Marchew duszona z dodatkiem czosnku i goździków (wegańska)
Pieczarki duszone (wegańska)
Duszony por z pieczarkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas