7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Klopsiki z grzybów suszonych i kaszy gryczanej w sosie śmietanowo-serowym

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 5 osób

30 szt. grzybów suszonych
1 szkl. kaszy gryczanej + 2 szkl. wody
2 cebule
3 łyżki tłuszczu do smażenia
2 łyżki keczupu
2 jajka
sól
pieprz

1/2 szkl. śmietany jogurtowej
50 g sera twardego

Przygotowanie:

Grzyby umyć, namoczyć na noc, ugotować w tej samej wodzie, posiekać. Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki tłuszczu. Cebule obrać, umyć, pokroić i usmażyć.

Składniki połączyć z keczupem i jajkami, doprawić. Formować małe klopsiki, spłaszczyć, usmażyć.

Polać doprawioną śmietaną, posypać tartym serem. Poddusić kilka minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z grzybów suszonych i kaszy jęczmiennej lub gryczanej (ovo-wege)
Klopsiki szpinakowo-twarogowe w sosie serowym (lakto-wege)
Makaron z sosem serowo-śmietanowym (lakto-wege)
Gołąbki z grzybów (prawdziwków) w sosie śmietanowym (bez ograniczeń)
Kotlety z kaszy gryczanej lub jęczmiennej z grzybami suszonymi (wegańska)
Fenkuły zapiekane pod śmietanowo-serowym sosem (bez ograniczeń)
Kotlety z ryżu i grzybów suszonych (ovo-wege)
Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)
Sos śmietanowo-pietruszkowy (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas