7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kurki po chłopsku (z duszonymi warzywami, w sosie śmietanowym)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 5 osób

1 kg kurek
3 łyżki tłuszczu do smażenia
2 cebule
1 marchew
1 pietruszka
kawałek selera
1/2 szkl. śmietany jogurtowej
1 łyżeczka maki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
natka lub koperek
sól
pieprz

Przygotowanie:

Kurki oczyścić, dokładnie opłukać, włożyć na mocno rozgrzany tłuszcz, dusić około pół godziny.

Warzywa obrać, umyć, pokroić w paski, podsmażyć, dodać wody i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia połączyć z kurkami oraz śmietaną zmieszaną z mąką i koncentratem. Dusić kilka minut, żeby mąka nie była surowa. Doprawić solą i pieprzem, posypać natką lub koperkiem, wymieszać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Spaghetti z kurkami i sosem śmietanowo-czosnkowym (Alfredo) (lakto-wege)
Sos: kurki duszone ze śmietaną i koperkiem (lakto-wege)
Duszona dynia z pomidorami i sosem śmietanowym (lakto-wege)
Duszone kurki (wegańska)
Ryż z sosem pomidorowo-śmietanowym i warzywami (lakto-wege)
Sos pieczarkowy lub z kurkami (lakto-wege)
Sos dyniowy z kurkami (wegańska)
Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)
Sos śmietanowo-pietruszkowy (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas