7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Uszka z farszem grzybowym



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

ciasto jak na pierogi
100 g grzybów suszonych
1 cebula
1 łyżka margaryny
1 jajko
sól i pieprz

Przygotowanie:

Ciasto przygotowujemy jak na pierogi, wałkujemy cienko, wykrawamy kwadraciki 4 x 4 cm. Grzyby myjemy, namaczamy na noc, gotujemy do miękkosci, odsączamy, bardzo drobmo siekamy. Cebulę obieramy, myjemy, siekamy w kostkę, smażymy na margarynie. Jajko gotujemy na twardo, drobniutko siekamy.

Łączymy wszystkie składniki, doprawiamy. Kwadraciki nadziewamy farszem, składamy po przekątnej, zlepiamy jak pierogi, sklejamy razem różki. Gotujemy lub smażymy na maśle. Podajemy z czystym czerwonym barszczem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-05-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gołąbki z farszem ziemniaczano-jaglano-grzybowym (wegańska)
Bliny litewskie "Zemaicziu" (z gotowanych ziemniaków z farszem grzybowym) (wegańska)
Łężnie z sosem grzybowym (wegańska)
Frytki z tofu w białym sosie grzybowym (lakto-wege)
Pieczone pierogi z nadzieniem ryżowo-grzybowym (bez ograniczeń)
Makaron z sosem jogurtowo-grzybowym z pestkami słonecznika (wegańska)
Kotlety sojowe z sosem grzybowym z proszku (wegańska)
Naleśniki w staropolskim stylu, z kaszą i sosem grzybowym (bez ograniczeń)
Farsz dyniowy (wegańska)
Pizza z karczochami (farsz) (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas