7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos serowo-ziołowy

Sos nadaje się do makaronu, kładzionych klusek, a nawet ryżu lub ziemniaków, ewentualnie sałatek.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

świeże zioła rozmarynu, tymianku, koperku lub natki
3 łyżki parmezanu lub innego utartego sera żółtego
2 łyżki oliwy lub oleju
sól
pieprz

Przygotowanie:

Zioła posiekać i zmieszać z serem, ucierać dodając oliwę lub olej. Przyprawić solą i pieprzem.

Wskazówki i uwagi:

sosu nie można przechowywać - należy zjeść bezpośrednio po przyrządzeniu. zimą świeże zioła można zastąpić suszonymi.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-05-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos ziołowy 1 (lakto-wege)
Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege)
Sos vinegrette czosnkowo-ziołowy (wegańska)
Makaron z sosem serowym 1 (lakto-wege)
Makaron z sosem serowym (lakto-wege)
Brzoskwinie w sosie serowym (lakto-wege)
Sos a'la serowy (wegańska)
Sos a la serowy do makaronu (wegańska)
Sos serowy na ciepło (lakto-wege)
"Serowy" sos ze słonecznika (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas