7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Agrestowe konfitury z ziołami

Ziołowe konfitury agrestowe nadają się do przekładania ciast, do chleba, a także do podjadania w trakcie picia herbaty.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1,5 kg agrestu białego
0,5 kg cukru żelującego
liście świeżej bazylii, oregano, rozmarynu i mięty
odrobina pieprzu

Przygotowanie:

Agrest oczyścić, rozdrobnić na cząstki, włożyć do rondla, dodać cukier i gotować 5 min. Liście ziół pokroić na drobno, dodać do gorących konfitur. Wymieszać, doprawić odrobiną pieprzu. Przechowywać w słoikach w zimnym miejscu.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

cukier żelujący to... cukier wymieszany ze środkiem żelującym - żelatyną (nie dla wegusów) lub pektyną (jak najbardziej ok). teraz mnóstwo jest tego w spożywczych, można wybierać-przebierać.
pat 2004-07-14 00:00:00.0

To nie jest komentarz lecz pytanie. Co to za surowiec "cukier żelujący". Pozdrawiam.
~All 2004-07-11 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Agrestowe "powidełka" (wegańska)
Konfitura z pomarańczy (wegańska)
Konfitura z jarzębiny (wegańska)
Konfitura jabłkowa (wegańska)
Omlet z konfiturą wiśniową (bez ograniczeń)
Konfitura bzowo-winogronowa (wegańska)
Kompot z konfitur poziomkowych (wegańska)
Papierówki zapiekane z konfiturą (wegańska)
Konfitura imbirowo-winna (wegańska)
Konfitura z płatków róż (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas