7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Nadziewane pomidory z ryżem i bazylią



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

4 pomidory
1 porcja ryżu w folii
1/2 pęczka świeżej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej
natka
sól
pieprz
płaska łyżeczka margaryny lub oleju
1/2 szkl. wywaru z warzyw

Przygotowanie:

Pomidory umyć, odkroić z każdego plasterki z ogonkami, wydrążyć. Ryż lekko podgotować, wyjąć z folii, zmieszać z pokrojoną bazylią i natką, solą, pieprzem oraz margaryną/olejem.

Pomidory wypełnić nadzieniem, włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wywarem i zapiekać pół godz w temp. 200°C. Po wyjęciu posypać świeżą pokrojoną bazylią.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

margaryna nie jest weganska
Magda-Andrzej 2008-05-28 19:29:28.172

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Camembert pieczony w bazylii i pomidorach (lakto-wege)
Pomidory z fetą i bazylią (z grilla) (lakto-wege)
Pomidory na przystawkę - z czosnkiem i bazylią (wegańska)
Chrupiące bułki z pomidorem i bazylią (wegańska)
Ćwiartki pomidora pieczone z bazylią (wegańska)
Pomidor nadziewany serem (lakto-wege)
Pomidory nadziewane orzeszkami (wegańska)
Nadziewane bakłażany (z ryżem i włoszczyzną) (wegańska)
Papryka nadziewana ryżem i fasolą (wegańska)
Kanapki z pastą z bazylii lub pesto i pomidorami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas