7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Harissa

Harissa to popularna w kuchni arabskiej ostra pasta. Można ją kupić w puszkach w supermarketach i tureckich barach albo przyrządzić samemu.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

suszone czerwone papryczki chilli
czosnek
kminek
suszona mięta
oliwa
sól

Przygotowanie:

Namoczone suszone czerwone papryczki chilli zmiksować z pozostałymi składnikami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

www.gastronomie.pl/produkty/haris/pasta_harissa.html i wszystko
~sfinx 2004-11-08 00:00:00.0

I jak to sie robi? Nie kazdego Bog obdarzyl zmyslem do odczytywania inspiracji z "ksiezyca". Moze jakies proporcje? Moze troche wiecej uwag? Czy moze chodzi o "partyzantke"? Ja uwazam, ze nie ma co "wywazac otwartych drzwi" eksperymentujac na wlasna reke, jesli MOZNABY wykorzystac przepisy kolegow/kolezanek wegetarian... Z szacunkiem
autor anonimowy 2004-02-22 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Przystawka bakłażanowa z serem owczym i harissą (lakto-wege)
Młode ziemniaki pieczone z harissą i tymiankem (wegańska)
Marchew duszona z czosnkiem, harissą i kminkiem (wegańska)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas