7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sałatka cebulowa w sosie miętowym

Kuchnia indyjska. Polecana jako przystawka do drugiego dania.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

4 czerwone cebule (300 g)
1 biała cebula (100 g)
sok cytrynowy

1 łyżeczka sosu miętowego:
świeża mięta
białe wytrawne wino
czosnek
sok z cytryny
płynny miód lub słód
sól

Przygotowanie:

Składniki sosu zmiksować na gładką masę. Cebule pokroić w cienkie krążki, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z sosem miętowym, dobrze schłodzić.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tofuciki z sosem miętowym (lakto-wege)
Sos czosnkowo-miętowy na winie (wegańska+miód)
Sos cebulowy z kminkiem (wegańska)
Sos cebulowy gładki (wegańska)
Sos cebulowy z zieleniną (wegańska)
Bakłażan z sosem jogurtowym z delikatnym aromatem miętowym (lakto-wege)
Panierowana cukinia z sosem balsamiczno-miętowym (ovo-wege)
Sałatka z ogórków z grzankami z miętowego tofu (wegańska)
Sos cebulowy z rodzynkami (chutney) (wegańska)
Sos cebulowy orientalny (do słoików) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas