7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa z soczewicy z zasmażką i chlebem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

300 g soczewicy
3 marchewki
maka i olej na zasmażkę
2 pietruszki
1 cebula
1 kromka chleba na osobę
sól
pieprz

Przygotowanie:

Soczewicę opłukać, zalać zimną wodą i zostawić na kilka godzin. Nie zmieniając wody dodać do soczewicy marchewkę, pietruszkę i cebulę - umyte, obrane, drobno pokrojone. Gotować, aż wszystkie składniki będą miękkie. Przetrzeć przez sito. Zrobić zasmażkę z mąki i oleju, dodać do zupy. Pokroić chleb w kostkę, zalać zupą doprawioną solą i pieprzem.

Wskazówki i uwagi:

Zupę można podawać z kluskami kładzionymi.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

hej!ja bym nie robiła na twoim miejscu tej zasmażki!
~Paulina;) 2005-07-23 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Czysta zupa cebulowa (bez zasmażki) (lakto-wege)
Zupa neapolitańska - na białej zasmażce, z parmezanem (bez ograniczeń)
Prosta zupa krem z brokułów (z zasmażką) (wegańska)
I zasmażka! (lakto-wege)
Pasta z soczewicy (strączkowa) do chleba (zbożowy) ;-))) (wegańska)
Pasta do chleba z soczewicy, słonecznika i sezamu (wegańska)
Zupa z zielonej soczewicy (wegańska)
Zupa z soczewicy i szpinaku (wegańska)
Zupa z soczewicy i ryżu (wegańska)
Zupa czosnkowa z pomidorami podawana na chlebie (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas