7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

500 g kiszonej kapusty
1 szkl. suchego grochu
sól
kilka ziarenek pieprzu
kilka ziarenek ziela angielskiego
listek laurowy

Przygotowanie:

Poprzedniego dnia namoczyć groch w zimnej, przegotowanej wodzie. W tej samej wodzie ugotować groch odparowując wodę niemal zupełnie. Groch utłuc na pure, jak ziemniaki.

Kapustę zalać wrzątkiem, dodać sól, pieprz, ziele angielskie i listek laurowy, gotować do miękkości. Do kapusty dodać groch, wymieszać, poddusić razem.

Wskazówki i uwagi:

Przerobione na wege.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

O, jest plan na przyszły tydzień :)
EwaH 2012-11-10 13:29:12.219

Proste, a dobre. Dla lepszego trawienia proponuję dodać dużo kminku, może być mielony.
Majolik 2012-11-09 15:04:33.533

Dobre, ale wolę tę potrawę w tradycyjnej wersji z podsmażoną cebulką i kminkiem.
kruszonka 2010-10-22 11:41:06.395

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kapusta z grochem i grzybkami (wegańska)
Kapusta czerwona z grochem (wegańska)
Groch z cebulą (wegańska)
Pasztet z grochu (wegańska)
Kotlety z grochu (wegańska)
Groch z marchewką (wegańska)
Pasta z grochu (wegańska)
Groch studencki po bretońsku (wegańska)
Fasola z grochem i czosnkiem (wegańska)
Pasta z grochu z pieczarkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas