7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kapusta (z wody) z bułką tartą

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [4]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

mała główka kapusty włoskiej lub młodej
2 łyżki masła lub oleju/oliwy
1 łyżka tartej bułki
sól
cukier

Przygotowanie:

Zagotować wodę osoloną i ocukrzoną, na wrzątek wrzucić kapustę oczyszczoną i przekrojoną na pół. Gotować ok. 30 min. bez przykrycia. Wyjąć z wody.

Na rozgrzanej patelni zrumienić bułkę tartą, dodać masło, stopić. Kapustę ułożyć na półmisku, polać masłem z bułką tartą.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Nowe komentarze:

Kapusta zwykła biała gotuje sie dluzej od włosiej stąd ten czas a cukier prawdopodobnie do zabicia ewentualnej goryczki, ja dodaje cukru do brukselki (sole po wyjściu z wody) wówczas jest łagodniejsza i smaczniejsza :)
~Ka cha 2015-05-27 14:25:51.936

Nie wiem jak kapusta biała, ale włoska (karbowana) gotowała się na parze 10 min. i była wystarczająco miękka. Do jej krojenia właściwie wystarczyłby widelec. Gotowałam ją przekrojoną nie na pół, tylko w ósemki, ale "przepisowe" 30 min. i tak wydaje się zbyt długim czasem.
Prostota tego przepisu jest zachwycająca :)
patrycccja 2013-01-31 18:25:05.843

A ja podsmażam na patelni, dzisiaj to jadłam, cudny dodatek np. do kotletów sojowych.
~jaja 2012-11-07 17:52:44.177

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kalarepka z bułką tartą (wegańska)
Soja na cebuli z bułką tartą (lakto-wege)
Szpinak z tofu w bułce tartej (wegańska)
Makaron z warzywami i bułką tartą (wegańska)
Kiełki KaBom (smażone w bułce tartej) (bez ograniczeń)
Rzodkiew / rzodkiewki na ciepło z bułką tartą (wegańska)
Fasola Jaś ze śliwkami suszonymi i bułką tartą (wegańska)
Cukinia smażona w "jajku-len" i bułce tartej (wegańska)
"Bułka jarska" zapiekana z kiszoną kapustą i serem (lakto-wege)
Szparagi po mediolańsku (pieczone pod parmezanem i bułką tartą z estragonem) (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas