7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Boczniakowe flaczki

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

koszyczek boczniaków czyli ok. 0,5 kg
włoszczyzna
ziele angielskie
listki laurowe
olej do smażenia
łyżka mąki

sól
pieprz
curry
papryka słodka
papryka ostra
imbir
gałka
majeranek
jak ktoś bardzo chce, może też użyć kostkę warzywną lub jarzynkę

Przygotowanie:

Boczniaki umyć, pokroić w paski i usmażyć na oleju.
Włoszczyznę, z wyjątkiem pora, obrać i ugotować z listkiem, zielem angielskim i solą. Wyjąć z wody i pokroić w słupki.

Jak boczniaki będą prawie miękkie, dodać pokrojonego w talarki pora. A potem to wszystko do wywaru, warzywa też. Zrobić zasmażkę z łyżki mąki i oleju, tyle żeby nie było suche. Rozcieńczamy wywarem i do zupy. Przyprawić i jeszcze chwilę gotować.

Wskazówki i uwagi:

Nie żałować przypraw. Ma być ostre i już ;-)
Nadesłał(a) Talka, dnia: 2002-03-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: z ulotki dołączonej do koszyczka z boczniakami, a zmodyfikowane przez moją mamę
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Flaczki z boczniaka (wegańska)
Flaczki (potrawka) z boczniaka (wegańska)
Jaja a'la flaczki - zapiekane pod aromatyczną cebulą i serem (bez ograniczeń)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas